Southall Village

Regeneration Project

Southall Village is an exciting regeneration project in the heart of Southall, West London. Southall Village will create a new neighbourhood, combining modern, well conceived housing with redesigned open spaces and shops. Its enviable location near parks and adjacent to the Grand Union Canal allows for unbeatable views and outside spaces to relax and unwind.

Philosophy was appointed to create the place and development branding for Southall Village and implement it across a multi-channeled campaign, for both private sale and existing community audiences. The heart of the Southall Village brand embraces the vibrant multicultural community (it is known for its large south-Asian community) while referencing the development’s enviable canal-side location. The bold look and feel created for the campaign, both in print and online, is inspired by the vivid colours of the spices and fabrics of south-Asia. The marketing suite design echoes the visual style with its colourful interiors and circus style lettering to the exterior. A successful advertising campaign on buses, hoarding, press and digital advertising completes the initial launch campaign for the private sales.